Temat dotyczy anime Code Geass.
No właśnie, co by się stało, gdybyś miał lub miała Geass? Co byś zrobił(a)? Jestem ciekawa jaki waszym zdaniem Geass był najlepszy i jaki chcielibyście otrzymać, do jakich celów?
Poniższy tekst zawiera spoilery, czytasz na własną odpowiedzialność.
Rodzaje Geass:
Spoiler:
Geass Lelouch'a, Imperatora Brytanii, C.C (dawniej) - Moc, która narzuca całkowite posłuszeństwo, tzn. moc wydania rozkazu osobie.
Ograniczenia:
Geass nie zadziała 2 razy na tej samej osobie.
Geass Mao - Moc, która pozwala na czytanie w myślach.
Ograniczenia:
Zasięg to 500 m (jak się nie mylę)
Geass Rolo - Zatrzymuje czas na 10-20 sekund.
Ograniczenia:
W tym przypadku nie ma kresu zasięgu, lecz zatrzymanie na duży rozmiar bardzo wyczerpuje pracę serca, jak i nadużywanie tej mocy.
Geass 1 Rycerza - Użytkownik widzi przyszłość.
Ograniczenia:
Nieznane, w każdym razie, przechytrzył tą moc i użytkownika Suzaku.
Geass Marianne - Możliwość przenoszenia dusz w inne ciała. (Chyba tylko swojej)
Ograniczenia:
Nieznane.
Inne:
Jeremiah - Miał moc pozwalającą "anulować" Geass.
Wypowiadać się, śmiało
Geass . . . to anime cholernie mi się nie podoba,więc moja odpowiedź będzie beznadziejna,bo nie wiem o co chodzi
Ja bym na pewno skorzystała z Geass Marianne i Geass Lelouch'a ,
co do pierwszego , jak wiele możliwości , na pewno bym się ciałem zamieniła z Jackiem Barakatem , Toorem Nishimura i być może z Jaredem Leto , w ogóle chciałabym zobaczyć jak to jest być facetem , a nawet chciałabym nim być . Płci na pewno nie zmienie
Co do drugiego to kto by nie chciał żeby cię każdy słuchał
Na pewno użyłabym tego w celach rozrywkowych , nie przynoszących mi korzyści,nie chce nikogo wykorzystać
I to tyle . .
Mi najbardziej podpasowuje Geass 1 rycerza i Leloucha. Tak jak Ev, nie chciałabym nikim manipulować, raczej bym się tym pobawiła.
Sądze też że widzenie przyszłości może być przydatne.
Natomiast w życiu nie chciałabym mieć Geass'a Mao - to musi być okropne słyszeć myśli innych ludzi... Jednego no dobra, ale tak wielu naraz?!
Gdybym mogła mieć Geass, to nie wiem jak by się "objawiło" u mnie. Nigdy się nad nie zastanawiałam. Pomyślę nad tym i napisze potem
Wielbie ten gifek x<